nieuws

Herstel Falcon en Interpolis in Levenonderzoek van IG&H

Archief

Het performanceonderzoek Leven van IG&H dat eind vorig jaar is gehouden, heeft eerherstel opgeleverd voor Falcon en Interpolis. Zij nestelen zich na een terugval vorig jaar weer in de top 5 van levensverzekeraars.

IG&H vroeg het intermediair afgelopen najaar naar hun waardering voor de dienstverlening van levensverzekeraars. Daarbij komen 23 aspecten aan de orde. Legal & General viert voor de achtste keer feest en is sinds de eeuwwisseling steevast de levenmaatschappij met de beste waardering.
Achter de winnaar vinden nogal wat verschuivingen plaats. Falcon, eind 2006 door het intermediair ‘teruggezet’ naar de zevende positie, neemt de tweede plaats weer in. Op de derde positie staat Reaal, dat nu dus niet alleen qua grootte (nummer twee) op het erepodium van de Nederlandse levensverzekeringsmarkt staat. Dat gebeurt overigens wel met een totale waardering die ongeveer gelijk is gebleven aan een jaar geleden; hier profiteert Reaal dus klaarblijkelijk van mindere prestaties bij anderen. Bij het onderzoek van DAK, NVA en NBVA kwam Reaal overigens al als beste collectieve levensverzekeraar uit de bus.
Zwitserleven, bij het DAK-onderzoek stevig in de lift, zakt bij IG&H twee plaatsen. “Een prima performance”, concludeert woordvoerder Frits Hendrikx desondanks. “Op alle aspecten scoren wij boven het marktgemiddelde. Vooral de deskundigheid van onze buiten- en binnendienst wordt positief beoordeeld.”
Interpolis, vorig jaar gekelderd van 4 naar 12, komt net als Falcon sterk terug en neemt nu de vijfde plaats in, vlak voor de sterke debutant Erasmus. Een andere sterke prestatie levert Winterthur: de Reaal-dochter die zal opgaan in de moedermaatschappij deed het bij het intermediair vorig jaar goed met een top 10-notering.
Yarden, vorig jaar nog de verrassende nieuwkomer met een derde plaats, staat niet in de top 10, evenals De Goudse (vorig jaar negende).
Performanceonderzoek Leven IG&H 2007
1 1 Legal & General
2 7 Falcon
3 6 Reaal
4 2 Zwitserleven
5 12 Interpolis
6 – Erasmus
7 5 Generali
8 8 Allianz
9 4 De Amersfoortse
10 16 Winterthur

Reageer op dit artikel