nieuws

Henriëtte Prast voorzitter Stichting Certificering FFP

Archief

Omdat de benoemingstermijn van Henk Koning afliep, is hij begin dit jaar opgevolgd door Henriëtte Prast als voorzitter van de Stichting Certificering Federatie Financieel Planners (SCFFP).

Henriëtte Prast is sinds januari 2005 bijzonder hoogleraar Persoonlijke Financiële Planning aan de Universiteit van Tilburg. Tot voor kort werkte zij bij De Nederlandsche Bank (divisie Wetenschappelijk Onderzoek) en is zij betrokken bij Netspar (Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement.) Veel bekendheid verwierf Prast met haar publicaties over de wisselwerking tussen economie en psychologie. Bovendien schrijft zij sinds 2000 in het Financieele Dagblad een wekelijkse column en is ze auteur van het boek: Geld en Geluk.
Henk Koning was voorzitter van de stichting sinds 1999. Tijdens het voorzitterschap van Koning is het aantal geregistreerde FFP’ers sterk gegroeid. Stonden er bij het eerste lustrum in 2001 nog 1.300 FFP’ers ingeschreven, eind 2007 stond de teller op 2.600.
Binnen de Federatie Financieel Planners (FFP) bewaakt de SCFFP de kwaliteit van het aanbod van financieel planners. Daartoe houdt zij een register bij van gecertificeerd financieel planners.

Reageer op dit artikel