nieuws

Helvetia Leven verder als Zürich Leven NV

Archief

Helvetia Levensverzekering NV gaat per 1 september door het leven als Zürich Leven NV. De naamswijziging is een gevolg van de overname van Helvetia door Zürich.

Op 15 juli droeg de Reaal Groep de aandelen van Helvetia Leven over aan Zürich Lebensversicherungsgesellschaft. Inmiddels huist Helvetia (21 medewerkers, premievolume ruim f 30 mln) in de Leidschendamse vestiging van Zürich Leven (550 medewerkers, premievolume in 1995 zo’n f 840 mln). De Nederlandse dochter van de Zwitserse Zürich Gruppe heeft haar hoofdvestiging in Den Haag.
Volgens Helvetia-directeur G.G. Luder duidt de naamswijziging niet op een versnelde integratie van zijn bedrijf in Zürich Leven. “Nee, wij blijven voorlopig een aparte unit, te onderscheiden aan de toevoeging NV. Op termijn ligt een ineensmelting van beide bedrijven wel voor de hand. Maar omdat Zürich en Helvetia in Zwitserland echte concurrenten van elkaar zijn, was hier een snelle naamswijziging nodig. Het past niet dat Zürich Nederland voor een onderdeel de naam Helvetia draagt.”
Het volledige nieuwe adres van Zürich Leven NV (Helvetia) is: Veurse Achterweg 26, Postbus 414, 2260 AK Leidschendam, tel. 070-301.26.00, fax. 070-301.26.50.

Reageer op dit artikel