nieuws

Helft grote tussenpersonen heeft geen heldere strategie

Archief

Uit onderzoek van de Informatiegroep en de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat bijna de helft van de grote tussenpersonen geen eenduidige strategie heeft.

Grote assurantietussenpersonen die wel een eenduidige strategie voeren, presteren volgens de onderzoekers beter dan tussenpersonen zonder strategie. De resultaten van het onderzoek geven aan dat het kiezen van een strategie de kans op succes vergroot. Derhalve zegt het onderzoek dat ‘het verontrustend is te constateren dat bijna de helft van de tussenpersonen geen eenduidige strategie hebben’.
Het onderzoek is uitgevoerd onder de top zestig van assurantietussenpersonen in Nederland. Van deze groep heeft 85% aan het onderzoek meegewerkt. In het onderzoek is de visie van verzekeraars op de strategie van tussenpersonen meegewogen.
Kostenleiderschapstrategie, klantenservicestrategie, hoogwaardig-adviesstrategie of een combinatiestrategie van klantenservice en hoogwaardig advies worden in het onderzoek eenduidige strategieën genoemd. Een belangrijke conclusies van het onderzoek is dat tussenpersonen met strategie een omzetgroei van 16, 2% realiseren en tussenpersonen zonder strategie slechts 4,1%. Tussenpersonen met een klantenservicestrategie realiseren met 23,4% de hoogste omzetgroei. En de hoogste jaaromzet behalen tussenpersonen met een hoogwaardig-adviesstrategie.
Noodzaak
Bob Tasche is met zijn adviesbureau de Informatiegroep voor een groot deel afhankelijk van de assurantiewereld. Hij heeft dit onderzoek gedaan om die beter te kunnen bedienen. “En om te kijken of er een relatie bestaat tussen prestatie en strategie”, zegt Tasche. “Veel tussenpersonen kiezen niet voor een strategie, omdat ze de noodzaak er niet van inzien. De tijd is nu aangebroken om dat wel te doen. Het is aangetoond dat de omzet per persoon groter is als je kiest voor een uitgelezen strategie. Of de tussenpersoon dat ook zo ziet, is nog maar de vraag. Het is maar waar je de lat legt .”

Reageer op dit artikel