nieuws

Heilbron neemt ‘buurman’ over

Archief

Het Doetinchemse assurantiekantoor Heilbron heeft plaatsgenoot Weenk Financieel Advies overgenomen.

De nieuwe tussenpersonencombinatie gaat verder onder de naam Heilbron met achttien medewerkers. De directie wordt gevormd door algemeen directeur Willem Marks, Leo Rabelink, Jan Steentjes en Henk Weenk, die allen een belang hebben in het bedrijf. “Er is geen meerderheidsaandeelhouder”, zegt Marks, die benadrukt dat ook verzekeraars geen financieel belang hebben in het assurantiebedrijf.
Heilbron is actief in assurantiebemiddeling, hypotheken, pensioenen en financiële planning. Het bedrijf werd in 1996 verzelfstandigd na jarenlang onderdeel te zijn geweest van Van Hemmen Lippman, inmiddels eigendom van Kamerbeek Meeùs-groep.
In de loop van dit jaar wordt een begin gemaakt met het afstoten van de volmachten van Van Hemmen Lippmann, waarvan maximaal vijf jaar gebruik mocht worden gemaakt. “In september beginnen we daarom met twee eigen volmachten, waaronder een van Nationale-Nederlanden”, aldus Marks.
De premie-omzet van Heilbron beloopt volgens Marks zo’n f 18 mln per jaar. Volgend jaar betrekt het bedrijf een groter pand op het kantoorgebouwencomplex in Doetichem.
De directie van Heilbron, v.l.n.r.: Willem Marks, Leo Rabelink, Henk Weenk, en Jan Steentjes.

Reageer op dit artikel