nieuws

Heideman leidt NN-kantoren

Archief

Joost Heideman (36) wordt per 1 januari directievoorzitter van ING Assurantiekantoren Nederland, de koepel waaronder de assurantiekantoren vallen die eigendom zijn van Nationale-Nederlanden.

Heideman volgt Jacques Huysmans (48) op, die in september al zijn vertrek aankondigde. Huysmans kwam begin 2005 over van ING Car Lease. Hij werd later dat jaar geconfronteerd met onthullingen in dit blad over keiharde productie-eisen van NN aan de eigen kantoren. Dat was aanleiding voor de NVA om de NN-kantoren te dwingen het lidmaatschap te beëindigen. Huysmans verlaat de ING-organisatie.
De nieuwe directievoorzitter Heideman is sinds 2004 directeur Marktmanagement bij NN en was daarvoor directeur Sales in de regio Zuid. Ook vervulde hij enkele functies bij ING in de Verenigde Staten. De oude functie van Heideman wordt tijdelijk waargenomen door Alexander Werre.
ING Assurantiekantoren omvat tien clusters (Fondas, MiXZ, MidStaete, Cantos-Malherbe, Census, Ridderpoort, Athena, Zuidstaete, Salix en Noordborgh) en vijftig kantoren. De provisieomzet is circa _ 100 mln groot, afkomstig van “een beperkt aantal verzekeraars”. Er werken circa 1.500 mensen voor de organisatie.

Reageer op dit artikel