nieuws

HDN in juni volledig over op internet

Archief

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) gaat in juni volledig over op uitwisseling van informatie via internet.

Afgelopen maand is aan de veertig aangesloten geldgevers de eerste communicatiesoftware verstrekt die online communicatie met het intermediair mogelijk maakt. Dat is de eerste stap in een innovatietraject dat volledige uitwisseling van aanvragen en offertes mogelijk moet maken.
Geldgevers kunnen producten en samenstelling van velden zelf definiëren; daarmee moet het uitvalpercentage sterk dalen. In een volgende fase worden de adviesapplicaties van de systeemhuizen uitgebreid met een communicatiemodule. “Daarvoor wordt nauw samengewerkt met de systeemhuizen”, zegt HDN-beheerder Jochem ter Steege.
HDN blijft voor de vijfduizend aangesloten tussenpersonen, die zelf geen aanpassingen hoeven te doen, gratis. Vanaf 14 maart kunnen gebruikers migreren naar de nieuwe infrastructuur. Het oude centrale HDN-netwerk blijft tot 14 juni in de lucht.

Reageer op dit artikel