nieuws

HDI verhoogt premies motorvoertuigen

Archief

HDI Verzekeringen gaat de wa- en cascopremies voor de verzekering van bestelauto’s en touringcars fors verhogen

 De premieverhogingen gaan per 1 januari 2005 in en bedragen 5% voor zowel de wa- als de cascodekking van beide motorrijtuigenverzekeringen.   Volgens HDI is de premieaanpassing noodzakeljk in verband met “significante verschillen in resultaat bij diverse soorten verzekerde objecten”. De premie voor verzekering van personenauto’s, motoren, minibussen vrachtwagens al dan niet met opleggers of aanhangers worden niet verhoogd. Voor het komend jaar houdt HDI wel rekening met oplopende kosten van het Waarborgfonds Motorverkeer en stijging van de schadelast door hogere buitengerechtelijke kosten, administratiekosten en kosten van schadeherstel en herverzekering. “Ook baart het oplopende aantal autodiefstallen ons zrog”, aldus de maatschappij in een toelichting aan het intermediair. 

Reageer op dit artikel