nieuws

Hausse aan nieuwe beleggingsfondsen

Archief

Niet alleen AXA Leven gaat nieuwe beleggingsfondsen introduceren, ook Amev, Delta Lloyd en ABN Amro komen met nieuwe (euro)fondsen.

Amev lanceerde alweer twee weken geleden het Amev American Mixfonds en het Amev Euro Mixfonds. De fondsen zijn bedoeld voor pensioenverzekeringen waarbij verzekerden een eigen beleggingskeuze hebben.
De fondsverdeling is bij beide fondsen: 55% aandelen, 35% vastrentende waarden en 10% vastgoed. De geografische nadruk van het Euro Mixfonds ligt op ondernemingen uit de elf EMU-landen. Bij het American Mixfonds ligt de nadruk op de Verenigde Staten.
Delta Lloyd
Op 26 mei introduceert Delta Lloyd een eurofonds. De Dow Jones EMU 50-index is de benchmark van dit fonds; belegd wordt in ondernemingen uit de EMU-landen.
Gekoppeld aan het Euro Fonds introduceert Delta Lloyd Bank ook een soort aandelenleaseproduct, het Euro Garantie Plan. Voor een storting van f 10.000 kan een lening van f 50.000 worden afgesloten. Dit laatste bedrag wordt belegd in het Delta Lloyd Euro Fonds en na vijf jaar verplicht verkocht. Daarmee wordt de lening afgelost, de eventuele restwaarde is de opbrengst. Het risico van koersdaling is afgedekt.
ABN Amro
Ook ABN Amro komt met een eurofonds. Het ABN Amro Euro Fund belegt in bedrijven uit EMU-landen.
Verder introduceert de bank drie themafondsen: het Global Resources Society Fund (natuurlijke hulpbronnen), Global Life Society Fund (welzijn) en het Golbal Information Society Fund (informatietechnologie). Op alle fondsaandelen (f 50 per stuk) kan tot 27 mei worden ingeschreven.

Reageer op dit artikel