nieuws

Hansa Industrial Insurance in Finse groep Sampo

Archief

Hansa Industrial Insurance in Rotterdam wordt binnenkort een volle dochter van de grootste Finse verzekeringsgroep Sampo in Helsinki. Sampo had al een belang van 40% en neemt de overige 60% van de aandelen over van de Zweedse verzekeraar Trygg-Hansa SPP.

Hansa Industrial Insurance in Rotterdam heeft ongeveer 60 medewerkers in dienst en is goed voor een premie-inkomen van f 135 mln in 1995, aldus algemeen directeur mr J.R. de Jong. In dit bedrag zijn ook de premie-inkomens opgenomen van het bijkantoor in Engeland en in Duitsland.
Captives
De Hansa Industrial Insurance houdt op 18 april een seminar voor insurance- en riskmanagers, financieel directeuren, controllers en verzekeringsmakelaars onder de titel ‘Captiveverzekeringmaatschappij, hoeksteen of ornament van het risicobeheer’.
‘Als gespecialiseerde industrieverzekeraar die riskmanagement en alternatieve risicofinancieringsmethoden hoog in haar vaandel heeft staan’, wil de maatschappij op deze wijze een bijdrage leveren aan de discussie over captives.
De sprekers hebben ruime ervaring in het opzetten of het gebruik van captive verzekeringmaatschappijen, aldus de folder. Naast managers van Sampo en Hansa voeren het woord: een directeur van een scheepvaartmaatschappij en een captive consultant in de persoon van S.P. Wolf, ex-directeur van Interlloyd Schade en Electrorisk. Na de inleidingen volgt een paneldiscussie.
Het seminar van 9.30 tot 18.00 uur wordt gehouden in Gasterije ’t Regthuys in Oud-Zuilen. Voor nadere informatie: tel. 010-212.10.00.

Reageer op dit artikel