nieuws

Hans Feenstra op termijn topman van De Friesland

Archief

Drs. Hans Feenstra stapt op 1 oktober over van NVS en Nederzorg naar De Friesland, waar hij lid van de raad van bestuur wordt.

Het is de bedoeling, dat de 44-jarige Feenstra bij De Friesland te zijner tijd drs. Hans Möller, voorzitter van de raad van bestuur opvolgt. Möller is 55 jaar en zal op zijn 60e met de vut gaan. De Friesland is ziekenfonds en particuliere verzekeraar voor vooral de provincie Friesland.
Feenstra is nu hoofd van de afdeling managed care van NVS en directeur van Nederzorg, het jonge en nog kleine ziekenfonds van NVS. Feenstra, van huis uit internist, werkte onder meer in diverse staf- en managementfuncties bij het GAK en de GMD (Gemeenschappelijke Medische Dienst).
Het is nog niet bekend, wie Feenstra bij NVS gaat opvolgen als manager van de afdeling managed care. Bij Nederzorg is onlangs besloten tot een tweekoppige directie. De vacature door het vertrek van Feenstra wordt te zijner tijd opgevuld. De andere vacature is op 1 augustus vervuld door René van Duuren. Hij was bij Nuts manager zorgsturing en preventie. Van Duuren vervulde vele functies in de zorg. Hij was onder meer beleidsmedewerker van de NPZ en directeur van de FOZ, de inmiddels opgeheven koepelorganisaties van respectievelijk non-profitorganisaties en onderlingen in de zorgsector.

Reageer op dit artikel