nieuws

Hans Feenstra nieuwe voorzitter VRZ

Archief

Hans Feenstra is Ron Hendriks opgevolgd als voorzitter van de Vereniging Regionale Zorgverzekeraars (VRZ). Feenstra (49) is voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland. Hij is Ron Hendriks opgevolgd, die voorzitter is van de raad van bestuur van Zorg en Zekerheid. Hendriks gaat op 1 oktober gebruik maken van de vut-regeling.

De VRZ, die in 1998 werd opgericht, omvat vijf verzekeraars die van huis uit ziekenfonds zijn. Behalve De Friesland en Zorg en Zekerheid zijn dat Azivo, Salland en Trias. De VRZ-leden hebben samen 1,4 miljoen verzekerden. “Regionale zorgverzekeraars zullen in het nieuwe zorgverzekeringsstelsel een belangrijke rol gaan spelen”, zegt Feenstra. “De toekomstige sturing in de gezondheidszorg vereist dat een verzekeraar dicht op de zorgaanbieders zit. Dat is precies wat wij als regionale zorgverzekeraars doen.”

Reageer op dit artikel