nieuws

Hamerland biedt tussenpersoon makelaarsdiensten via woningsite

Archief

Hamer Taxaties heeft huizenverkoopsite Hamerland gelanceerd, waarmee het intermediair klanten makelaarsdiensten kan aanbieden.

Daarnaast is gestart met de Epatheker, een dienst die inspringt op de wettelijke verplichting dat elk huis moet worden voorzien van een energielabel.
Hamer Taxaties richt zich met huizenverkoopsite Hamerland op het intermediair en de hypotheekadviseur. Omdat Hamerland lid is van de NVM is er toegang tot Funda en kan het intermediair gebruik maken van alle essentiële makelaarsdiensten: waardebepaling van de woning door een taxateur/makelaar, de verstrekking van een verkoopbord en -plakkaat, het voeren van de onderhandelingen en advies over de verkoopakte. Verder is er een callcenter beschikbaar voor vragen van cliënten.
Hypotheekadviseur
“De marketing voor de site verloopt via het intermediair en de hypotheekadviseur”, zegt directeur Willy Hamer. “Deze kan zijn klanten een nieuwe extra dienst aanbieden: de verkoop van een woning. Het gaat hierbij in principe om een doorverwijzing van de klant naar Hamerland. Wij nemen het initiatief over zodat de adviseur zelf geen aansprakelijkheid heeft en eventuele problemen onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Hamerland vallen.”
De potentiële koper weet dat hij benaderd kan worden door een hypotheekadviseur en dat zijn NAW-gegevens hiervoor beschikbaar worden gesteld, aldus Hamer. “Deze gegevens kunnen op eenvoudige wijze worden ingezien op Hamernet waar de gehele historie van het verkoopproces is te volgen.”
Energielabel
Verder is Hamer Taxaties gestart met de Epathaker, een dienst die inspeelt op de wettelijke verplichting om volgend jaar een EnergiePrestatieCertificaat (EPC) te overleggen bij verkoop of verhuur van een woning of bedrijfspand waarvoor de bouwvergunning is afgegeven voor 1998. Hamer gaat onder meer deze certificaten afgeven en richt zich hierbij vooral ook op de hypotheekadviseur die zijn klant een EnergiePrestatieAdvies (EPA) kan aanbevelen. Energiebesparende maatregelen kunnen op basis van een dergelijk advies – vaak tegen een rentekorting- worden meegefinancierd.

Reageer op dit artikel