nieuws

Hamer kan niet lachen om ‘grap’ collega-taxateur NTS

Archief

De Nationale Taxatie Service (NTS) heeft zich de woede op de hals gehaald van concurrent Hamer Taxaties door het gebruik van de sitenaam Hamerweb.nl. NTS wil de domeinnaam wel verkopen, maar daar peinst Hamer niet over.

Het bureau van Willy Hamer, gevestigd in Breda, heeft op de eigen site een afgeschermd gedeelte voor tussenpersonen. Dat gedeelte heet Hamerweb. NTS zag dat de naam www.hamerweb.nl nog vrij was en liet deze domeinnaam registreren. Bezoekers die op de site komen, worden doorgeleid naar de site van NTS.
Na ontdekking van deze werkwijze stuurde Hamer vorige week een brief naar NTS met de sommatie de site direct uit de lucht te halen. "Wij wijzen u erop dat het registreren en gebruiken van de domeinnaam Hamerweb met het doel relaties van ons bedrijf te misleiden, onrechtmatig is", meldde Hamer aan NTS. "Wij lijden door uw misleidend gedrag economische schade en reputatieschade."
NTS reageerde met de mededeling geen onrechtmatig gebruik te maken van de naam Hamer. "Wij zijn van mening dat u ten onrechte de URL Hamerweb.nl claimt. Er zijn meerdere Hamerwebs in omloop. Mocht u echter in het bezit willen komen van Hamerweb.nl, dan nodigen wij u hierbij uit tot het doen van een bod." Hamer is echter niet van plan om de naam te kopen en overweegt juridische stappen. "Wij hebben de domeinnaam niet geregistreerd, omdat het immers om een persoonsnaam gaat. Je moet er niet vanuit gaan dat mensen jouw eigen persoonsnaam gaan misbruiken."
Handigheidje
NTS-projectmanager Edward Hollander vindt het meer een grap. "We hebben een eigen ICT-bedrijf; ik zie het als een handigheidje. Op dit moment is de concurrentie op de taxatiemarkt heel hevig; je kunt niet verslappen. Maar als Hamer het domein wil overnemen, dan kan dat."
Hamer ziet de humor er echter niet van in. "Bij een grap hoort geen afpersing. NTS heeft ons immers laten weten dat wij een bod moeten uitbrengen op onze eigen naam. Wij zijn van mening dat de gedragingen van NTS niet alleen een blamage zijn voor de hele taxatiebranche, maar ook voor de financieringsbranche als geheel, zeker gelet op de relaties die NTS in de financieringsbranche heeft."
Met dat laatste doelt Hamer op nevenactiviteiten van NVP Capital, de BV waar NTS onder valt. Zo is er een adviestak onder de naam Hypotheek Pakket Service en een beleggingsmaatschappij Fortfolio. Als bestuurder is bij NTS betrokken de management-BV van Sytse Geertsma, die eerder – samen met onder anderen Hollander – de leiding had bij het in 2002 failliet verklaarde assurantiebedrijf Walewein.

Reageer op dit artikel