nieuws

Hamburg-Mannheimer zit in de lift

Archief

Netwerkorganisatie Hamburg-Mannheimer heeft in ons land vorig jaar een forse groei doorgemaakt. “De productie heeft in Nederland een hoog toerental bereikt”, schrijft de Belgische moedermaatschappij in haar jaarverslag.

Via verkooporganisatie Hamburg-Mannheimer Consulting verkocht de Belgische verzekeraar vorig jaar een kwart meer verzekeringspolissen aan Nederlanders. De premieomzet reikte tot e 11,9 mln, afkomstig uit 24.981 (19.939) levensverzekeringscontracten. Het Nederlandse hoofdkantoor zetelt in Geldermalsen. Er zijn verder filialen in Sassenheim, Amsterdam, Geldrop, Echt en Elsloo. Daaronder vallen zo’n 750 ongediplomeerde adviseurs, die servicepakketten van het Nationaal Centrum voor Fiscaal en Sociaal Advies (NCFSA) verkopen. Kern van zo’n pakket is drie jaar lang assistentie bij het invullen van het belastingformulier.
Het uiteindelijke doel, verkoop van een levensverzekering, geschiedt via een honderdtal assurantiekantoren met een agentschap van Hamburg-Mannheimer. De polishouder krijgt in zo’n geval een deel van de eerder betaalde servicekosten terug. De verkopers van Hamburg-Mannheimer krijgen voor de afzet van servicepakketten ‘eenheden’, evenals voor het werven van nieuwe ‘adviseurs’. Hoe meer eenheden, hoe hoger de trede op de trap en hoe hoger de beloning. Volgens Elmar Keijzer, adjunct-directeur van de Nederlandse vestiging van Hamburg-Mannheimer, is de maatschappij met deze netwerkstrategie “uniek en succesvol”.
T70
In het najaar van 2003 heeft Hamburg-Mannheimer een nieuw product gelanceerd: het Zekerheidsplan T70. Het betreft een beleggingsverzekering met garantie-element. Hamburg-Mannheimer biedt een vast rendement van 3% op zeventig procent van elke gestorte premie (exclusief de risicopremie en kosteninhouding). De overige 30% gaat in beleggingsfonds HM Golden Future, dat weer belegt in het aandelenfonds Osiris Equities Belgian High Yield.
Verzekeringsmaatschappij Hamburg-Mannheimer is sinds 1997 vanuit België actief op de Nederlandse markt, in het kader van vrije dienstverlening. De totale premieomzet van het bedrijf, onderdeel van het Duitse Ergo, bedroeg e 160 (146) mln.
Het Nederlandse hoofdkantoor van Hamburg-Mannheimer in Geldermalsen.

Reageer op dit artikel