nieuws

Halfords meldt zich als loket voor schadeverzekeringen

Archief

Halfords, een winkelketen voor mobiliteitsproducten, is begonnen met de verkoop van particuliere schadeverzekeringen. De 140 winkels dienen louter om aandacht te vragen voor het assortiment, het sluiten en de afhandeling van de polissen geschiedt via internet.

Halfords heeft daartoe de hulp ingeschakeld van intermediairbedrijf Conner & Davis Insurance in Huizen. Die maakt op haar beurt weer gebruik van de reken- en vergelijkingsmodules van Voogd & Voogd (achttien volmachten). “Wij krijgen een stuk provisie”, zegt Frans van Engelenhoven.
Tot de klanten van Conner & Davis behoort ook Belcompany, net als Halfords onderdeel van het retailconcern MacIntosh, dat verder bekend is van onder meer Kwantum, Piet Klerkx en de schoenenzaken Manfield, Dolcis en Scapino. Of meer MacIntosh-labels zich met verzekeringen gaan bezighouden, wil Van Engelenhoven niet zeggen. “Pas als handtekeningen zijn gezet, is het tijd daar iets over te zeggen. Vier jaar geleden was ik met Kruidvat bezig; die zijn uiteindelijk met Proteq in zee gegaan.”
Op de website van Halfords worden dertien schadeproducten aangeboden, variërend van een autopolis tot een reispolis. Verder zit een overlijdensrisicoverzekering in het assortiment.
Online
Van Engelenhoven geeft samen met Rien Plompen leiding aan Conner & Davis. Het vijftien medewerkers tellende kantoor houdt zich voornamelijk bezig met garantieproducten voor hardware (zoals laptops en mobiele telefoons). “Dat doen we met buitenlandse verzekeraars, zoals het Portugese Fidelidade.”
Het intermediairbedrijf in Huizen breidt zijn werkgebied nu uit naar particuliere schadeverzekeringen. “Het gaat om standaardproducten, die weinig advies vragen en daarom online afgehandeld kunnen worden. We verzorgen dat voor retailbedrijven, die hun klanten willen binden en zoeken naar continue inkomstenbronnen. Verzekeringen kunnen dat bieden: die komen elk jaar weer terug.”
Halfords aandacht vragen voor verzekeringen.

Reageer op dit artikel