nieuws

Halal-lening laat op zich wachten

Archief

Hoewel Bilaa-Riba inmiddels een WFD-vergunning van de AFM heeft verkregen, zal het nog even duren voordat het Leidse bedrijf met renteloze leningen en de zogeheten halal-hypotheken op de markt komt.

Aanvankelijk wilde het bedrijf het einde van de Ramadan aangrijpen voor de lancering. Maar aan de vooravond van het Suikerfeest liet Bilaa-Riba vorige week weten: “Aangezien Islamic Finance voor Nederlandse begrippen een heel nieuw fenomeen is en wij daardoor ook een voorbeeldfunctie hebben, willen wij niets aan het toeval overlaten.”
Er blijken bij toezichthoudende autoriteiten nog vragen te leven. Bilaa-Riba wil deze eerst oplossen. “Wij willen op alle vlakken absolute duidelijkheid en zekerheid voor onze klanten. Dit heeft tot gevolgd dat de start van Personal Finance nog even op zich laat wachten.”

Reageer op dit artikel