nieuws

GWK Bank in verkoop financiële producten

Archief

GWK Bank, onderdeel van Fortis, wijzigt de koers. De bank zegt zich onder meer te willen gaan toeleggen op de verkoop van financiële producten en diensten.

Door de komst van de euro verliest GWK Bank een groot deel van haar inkomsten uit het wisselen van vreemde valuta. Om de inkomstenderving te compenseren, wil de Fortis-dochter omzet genereren uit de verkoop van eenvoudige financiële producten en diensten op het gebied van sparen, lenen, verzekeren en beleggen. “Deze producten worden al of niet onder eigen label verkocht”, zegt financieel directeur Ad van der Waal. Ook wil GWK producten en diensten van derden in de sfeer van toerisme en telecommunicatie gaan distribueren.
Het beheer van spaargelden en zakelijke krediet wordt overgedragen aan de Generale Bank. De VSB Bank krijgt de portefeuille consumptief en hypothecair krediet. Naar de Direktbank gaan de overbruggingskredieten. De vijftig betrokken medewerkers verhuizen mee naar de drie zusterorganisaties. Na deze afslanking telt de GWK-organisatie nog zevenhonderd medewerkers. De operatie zal begin volgende maand zijn afgerond.

Reageer op dit artikel