nieuws

Guido Witpen (Generali) pakt ‘oude liefde’ op bij SNS Reaal

Archief

Guido Witpen (43) is opgestapt als directeur Leven van Generali en in dienst getreden van SNS Reaal. Witpen was sinds juli 1996 in dienst van Generali, eerst als adjunct-directeur Verkoop Leven en sinds begin 1999 als directeur. Voor die tijd was hij ruim veertien jaar werkzaam voor het levenbedrijf van AXA, waar hij laatstelijk leiding gaf aan de buitendienst en het collectieve pensioenbedrijf.

Het vertrek van Witpen in oktober vorig jaar zou het gevolg zijn van een verschil van mening over het te voeren beleid. “Onzin”, zegt Witpen, die daarna kortstondig vestigingsdirecteur was bij PSL Financiële Adviesgroep. “Bij Generali heb ik drie jaar lang met plezier gewerkt.” Zijn overstap naar SNS Reaal is uit ambitie, zegt Witpen. “Bij Generali moest ik het traditionele levenbedrijf ombouwen naar een universal-lifebedrijf. Die klus was amper geklaard of het aanbod van SNS Reaal kwam voorbij.”
Bij SNS Reaal is Witpen sinds begin vorige maand directeur van een nieuwe werkmaatschappij met de werknaam ‘SNS Reaal Participaties’. Hij houdt zich bezig met het distributiebeleid, en in bijzonder met de financiering van assurantiekantoren, al dan niet in ruil voor aandelenbelangen. “Daarmee pak ik een oude liefde van mij op. Ook bij AXA was ik daarvoor verantwoordelijk. Toen was het nog een nevenactiviteit, nu is het mijn hoofdtaak.”

Reageer op dit artikel