nieuws

Guardian wijzigt premies opstal en motorrijtuigen

Archief

Guardian Verzekeringen heeft begin deze maand de tarieven en voorwaarden van de avp, opstal- en motorrijtuigenverzekering gewijzigd.

De opstalverzekering is een stuk vereenvoudigd, aldus Guardian. Bij de premiestelling maakt de maatschappij niet langer onderscheid tussen nieuwe of bestaande woningen, respectievelijk tussen houten en betonnen vloeren.
Ook zijn de premies gedifferentieerd naar regio naar het voorbeeld van de inboedelverzekering van de maatschappij. Sinds begin deze maand gelden de volgende opstalpremies (met/zonder glasdekking):
regio 1 f 0,80 (0,65) promilleregio 2 f 0,90 (0,75) promilleregio 3 f 1,00 (0,85) promilleregio 4 f 0,90 (0,75) promilleregio 5 f 0,95 (0,80) promilleIndien wordt gekozen voor de Comforta(pakket)polis geldt een premiekorting van 5% of 10% op deze premies. Voor stenen huizen met rieten daken geldt een toeslag van f 1,75 promille. De premietoeslag voor houtskelet huizen met stenen muren en harde dakbedekking bedraagt f 0,25 promille.
De avp is uitgebreid met de dekking voor vriendendienst tot maximaal f 25.000.
Motorrijtuigen
Guardian heeft begin deze maand verder de premies verlaagd van de minicascodekking motorrijtuigen.
De tarieven zijn gemiddeld met tien procent verlaagd. In regio 1 bedraagt het tarief nu f 2,80%, in regio 2 f 3,10% en in regio 3 en 4 f 4,20%.
Autobestuurders van 24 jaar en ouder met beperkt en onbeperkt jaarkilometrage worden voortaan een trede hoger ingeschaald op de BM-ladder. Het beperkte jaarkilometrage is verhoogd van 20.000 naar 25.000.
Aan bestuurders van 50 jaar en ouder wordt een premiekorting van 5% over de cascopremie gegeven. Deze premiekorting geldt ook voor elke verzekerde die een Comforta(pakket)polis heeft gesloten.
Verder is de regio-indeling gewijzigd. Een aantal postcodegebieden zijn overgeheveld naar goedkopere regio’s. De maatregelen gaan voor bestaande posten in per prolongatiedatum na 1 mei van dit jaar.

Reageer op dit artikel