nieuws

GS gaat in België procederen tegen AGF

Archief

Voormalig directeur Wim de Witte heeft in België samen met aandeelhouders en tussenpersonen van het voormalige volmachtbedrijf GS Verzekeringen een procedure aangespannen tegen verzekeraar AGF. Het Belgische gerecht zou daar zelfs op hebben aangedrongen.

AGF/De Schelde, onderdeel van AGF, trok afgelopen september bij GS in Nijmegen plotseling de volmacht in, waardoor dit bedrijf in grote problemen raakte en uiteindelijk zelfs moest stoppen. De hierdoor veroorzaakte schade is inzet van de huidige procedure. In Nederland had GS ook al een procedure lopen, maar die wordt volgens De Witte getraineerd door de Belgische verzekeraar.
Voormalig GS-directeur De Witte denkt bij de rechtelijke macht van onze zuiderburen meer kans te maken omdat er zich in België een soortgelijk incident zou hebben voorgedaan. Francis Serpieter, een voormalig zelfstandig agent werd financieel gewurgd door AGF waardoor hij zijn bedrijf aan hen moest verkopen. De Witte ziet in deze zaak veel overeenkomsten met de incidenten die leidden tot het omvallen van GS.
Daarnaast werd de voor de GS-volmacht verantwoordelijke AGF-directeur Fernand Sprimont onlangs als verdachte aangemerkt in een justitieel onderzoek naar het witwassen van geld in de ‘Assubel-affaire’. Volgens De Witte heeft de Belgische rechterlijke macht in verband met de twee zaken aangedrongen op een aanvullende procedure vanuit Nederland.

Reageer op dit artikel