nieuws

GS en BAE ontwikkelen bromfietsverzekering

Archief

GS Verzekeringen in Nijmegen gaat in samenwerking met de BAE-Groep in Eindhoven over enige weken een bromfietsverzekering op de markt brengen.

Het product zal via het intermediair aan de man worden gebracht. Hoe hoog de premies precies zullen zijn is nog niet bekend, maar de betrokken partijen geven te kennen de prijzen zo concurrerend mogelijk te willen stellen. “We wachten eerst de reactie uit de markt af. Maar het ligt in de verwachting dat de premiestelling in de buurt van die van London & Lancashire en Winterthur zal liggen”, schat L. IJsseldijk van GS Verzekeringen.
De bromfietsverzekering kent een beperkte regio-indeling, waarbij de bromfietsers in de grote steden duurder uit zijn dan de bromfietsbezitters in de rest van het land.
De BAE-Groep heeft in het verleden reeds bromfietsacties gehad. Op grond daarvan heeft het bedrijf de nodige expertise op bromfietsgebied. “Wij hebben ook gesprekken gevoerd met andere verzekeraars. GS kwam met het interessantste voorstel”, aldus directeur A.J.C. Bastiaans van BAE. De BAE-Groep zal de administratieve kant van het product voor haar rekening nemen. De adviseur heeft daarvoor een nieuw softwareprogramma, Bike 1.0, in gebruik genomen. Het is de eerste keer dat de twee ondernemingen gezamenlijk een product ontwikkelen.

Reageer op dit artikel