nieuws

‘Ground zero’ in Alphen

Archief

In de nacht van zondag 11 februari zijn in Alphen aan den Rijn zwembad De Thermen en het naastgelegen café De Kroeg volledig uitgebrand.

Om 1.00 uur ’s nachts begon de brand in het café. Door de hevige uitslaande vlammen sloeg de brand snel over naar het zwembad. De brandweer had het vuur maandagochtend om 8.00 uur onder controle, maar het nablussen heeft nog tot 12.00 uur geduurd.
GAB Robins Takkenberg is ingeschakeld door Aon Risico Management om de schade aan het zwembad vast te stellen. Experts Arno de Jong en Wim Wakkerman behandelen deze schades, met een omvang van naar schatting _ 8 mln.
Door de technische recherche is onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand en daarbij werden op twee plaatsen ‘brandversnellende’ stoffen gevonden. Laboratoriumonderzoek moet nog uitwijzen om welke stoffen het precies gaat. Vanwege deze vondst denkt de politie aan brandstichting en richt haar onderzoek daar op. Tot op heden heeft dat echter nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Reageer op dit artikel