nieuws

Grote prijsverschillen bij Belgische ziektekostenpolissen

Archief

In België zijn de prijsverschillen van aanvullende ziektekostenverzekeringen groot

Dit blijkt uit een onderzoek van de Belgische consumentenorganisatie Test-Aankoop onder 95 ziekenfondsen. Bij een vergelijking van een zelfde gezinssituatie bij verschillende ziekenfondsen bleek tussen het goedkoopste en duurste ziekenfonds een prijsverschil van 218% te bestaan. Vaak wordt dat prijsverschil verklaard door de stelling dat duurdere ziekenfondsen een uitgebreider dienstenpakket aanbieden. Maar die stelling kan nauwelijks aan de werkelijkheid worden getoetst gezien de veelheid van voordelen en voorwaarden die er soms aan gekoppeld worden, aldus Test-Aankoop. De verschillen in dekking zijn volgens de organisatie geen toereikende verklaring voor de prijsverschillen. Eveneens blijkt uit het onderzoek dat de informatieverstrekking over de ziektekostenverzekeringen op het gebied van inhoud en prijs te wensen overlaat.

Reageer op dit artikel