nieuws

Grote premieverschillen bij autoverzekeringen

Archief

De Consumentenbond heeft de premies en voorwaarden van zo’n zestig autopolissen met elkaar vergeleken en komt tot de slotsom dat het de moeite waard is om regelmatig te kijken of het ergens anders wellicht goedkoper kan. De hoogte van de premie kan per maatschappij, in tegenstelling tot de voorwaarden, behoorlijk verschillen. Dat staat in het augustus/septembernummer van de Consumentengids.

Uit het onderzoek komen de internetverzekeraars Ineas en Verzekeruzelf.nl als goedkoopste naar voren. Ook Orion Direct, Proteq, Univé en ZLM behoren in veel gevallen tot de goedkopere. RVS komt in de testresultaten regelmatig voor als de duurste optie.
Ten slotte vroeg de Consumentenbond verzekerden van twintig grote maatschappijen hoe tevreden ze zijn en hoe snel er bij schade tot uitkering wordt overgegaan. Sterpolis, FBTO Achmea en ZLM blijken over de meest tevreden klanten te beschikken en qua snelheid van uitkeren scoren (wederom) Sterpolis, Univé en Royal Nederland het beste. 

Reageer op dit artikel