nieuws

Grote inbraakgolf in tweede huizen in Zuid-Frankrijk

Archief

In Zuid-Frankrijk is op dit moment sprake van een grote inbraakgolf, constateert verzekeraar Hiscox. Het bijzondere hiervan is dat de inbraak vaak wordt gepleegd op het moment dat de bewoner in de tuin of in het zwembad is, de zogenaamde ‘vol piscine’.

“In Frankrijk speuren dieven vaak naar mooie auto’s en rijden daar achteraan met het idee dat de bezitter van zo’n auto ook wel een mooi huis zal hebben”, zegt Jeroen Opstelten, manager Art en Private Clients van Hiscox. Hiscox heeft in Frankrijk enkele honderden tweede woningen verzekerd. “Het risico van diefstal is daar groter dan in Portugal, of op de Balearen. Dat is ook de reden dat veel cliënten zich onveilig voelen en naar die gebieden verkassen”, aldus Opstelten.
Auto verbergen
De criminelen in Zuid-Frankrijk houden er volgens Opstelten bijzondere methodes op na om duurzame goederen te stelen. Ze lopen het huis binnen als de bewoner in de tuin of in het zwembad zit of even overlegt met de tuinman of een leverancier.
Stel daarom ook de beveiliging in als u thuis bent, zo luidt de tip van Opstelten. “Sluit deuren en ramen waar u geen goed zicht op hebt, en parkeer exclusieve auto’s bij voorkeur uit het zicht. Denk ook na of het nodig is om bij aanschaf van luxe zaken uw volledige adres op de bon te laten vermelden. Het laten thuisbezorgen van pakketjes is eveneens af te raden. Beter is het om af te spreken deze ergens af te halen.”
Maatwerkoplossing
Hiscox is gespecialiseerd in het verzekeren van onder andere kunstcollecties, sieraden, luxe inboedels en woningen, waaronder tweede woningen. Het premie-inkomen beliep vorig jaar circa _ 1,5 mld. Met het verzekeren van kunst en welgestelde particulieren boekte Hiscox in 2005 een premie-inkomen van ruim _ 300 mln.
“Bij veel mensen blijken kunstwerken gewoon te zijn meeverzekerd op de inboedelverzekering”, zegt Opstelten. “Wij merken echter dat sommige schilderijen evenveel waard zijn als het totale verzekerd bedrag van deze verzekering. Dat vraagt om een maatwerkoplossing. Private banking is al een bekend begrip, maar private insurance is in opkomst.”

Reageer op dit artikel