nieuws

Grote ambities van Franse bankverzekeraars op automarkt

Archief

Na hun succes in de levensector, waar ze inmiddels zon 60 % van de markt in handen hebben, azen de Franse bankverzekeraars nu op de autoverzekeringsmarkt

In 2003 was Assurances du Crédit mutuel de autoverzekeraar die de grootste groei realiseerde: het aantal autopolissen in portefeuille groeide met 10%, waarmee zij in de Top-10 is gekomen. Een plaats lager staat Crédit Agricole, dat eveneens grote ambities in deze sector heeft. Binnen vier of vijf jaar wil de bankverzekeraar een plaats in de Top-5 hebben veroverd. Groeiplannen heeft ook Banques populaires die tot 2010 zijn portefeuille wil verdubbelen. De Franse bankverzekeraars streven naar een betere combined ratio dan de traditionele spelers op de markt om zo een betere concurrentiepositie te hebben in de verwachte prijzenoorlog in 2005.

Reageer op dit artikel