nieuws

Grootbanken verlagen hypotheekrente

Archief

De grootbanken SNS en ABN Amro zetten de hypotheekrente weer een stapje lager. SNS Bank verlaagt vandaag de tarieven voor 5, 6, 7 en 10 jaar rentevast en de Ideaalrente met 0,1%, terwijl de tarieven voor 3, 12, 15 en 20 jaar met 0,2% naar beneden gaan. Vijf jaar vast (met NHG) is nu 3,7%, tien jaar vast gaat tegen 4,3% rente.

Vanaf morgen gelden bij ABN Amro 0,1% lagere tarieven voor de hypotheken met 2 tm 17 jaar rentevaste termijnen. Ook de variabele rente gaat 0,1% omlaag. De tarieven van ABN Amro voor vijf en tien jaar vast liggen dan 0,2% lager dan bij SNS Bank.
Eerder deze maand verlaagden Postbank en Rabobank de hypotheekrente. Postbank zit weer 0,1% hoger dan SNS, terwijl de Rabobank-tarieven vergelijkbaar zijn met die van ABN Amro.

Reageer op dit artikel