nieuws

Groene Land wil geld terugzien van fraudeurs

Archief

Zorgverzekeraar Groene Land Achmea eist voor de Zwolse rechter dat twee ontslagen medewerkers bijna _ 300.000 terugbetalen. Tegen een van de medewerkers is inmiddels een celstraf van anderhalf jaar geëist.

De twee mannen, afkomstig uit Zwolle en Apeldoorn, werkten op een zorgkantoor van Groene Land dat over de toekenning van de zogenoemde persoonsgebonden budgetten gaat.
De fraude bestond uit het overmaken van geld naar rekeningen van niet-zorgklanten. Daarbij werden ook geld overgemaakt uit naam van collega’s. De fraude kwam aan het licht na een tip van de bank.
De ontslagen Zwollenaar is inmiddels voor de rechter verschenen en hoorde anderhalf jaar cel eisen plus terugbetaling van het bedrag. De rechter doet in zijn zaak op 13 februari uitspraak. De man uit Apeldoorn moet nog voor de rechter verschijnen. “De politie en het Openbaar Ministerie zijn de benodigde stukken nog aan het opstellen”, aldus Groene Land.

Reageer op dit artikel