nieuws

Groene Land krijgt eigen academie

Archief

Hogeschool Windesheim in Zwolle en Groene Land Verzekeringen hebben afgelopen maandag in het bijzijn van Onderwijsminister Loek Hermans een alliantie ondertekend die leidt tot het oprichten van de Groene Land Academie.

Deze academie verzorgt een op maat gesneden hbo-opleiding voor Management, Economie en Recht (MER), speciaal voor medewerkers van de verzekeringsmaatschappij. Een aantal vakken zijn specifiek afgestemd op de werksituatie bij de verzekeraar, zoals bijvoorbeeld het vak gezondheidsrecht.
De opleiding duurt drie jaar en is alleen beschikbaar voor werknemers van Groene Land. De werknemers volgen de opleiding deels in de baas z’n tijd. De verzekeraar betaalt de volledige opleiding, zonder daar verdere voorwaarden aan te verbinden.
Volgens Groene Land-woordvoerster Anneke den Bouwmeester is er al “vanaf den beginne sprake van een ‘win-win’ situatie. De werknemer kan het geleerde direct in praktijk brengen, wat prettig is voor de werkgever, en tegelijkertijd werkt de werknemer aan zijn toekomst binnen Groene Land.” Volgens directievoorzitter Gaston Sporre heeft de academie een positieve invloed op het imago van Groene Land als werkgever. “We maken zichtbaar dat we investeren in onze medewerkers. Dat levert een sterke band op met de huidige medewerkers en vergroot onze wervingskracht op de arbeidsmarkt.”
Bij de Hogeschool Windesheim zijn er al meer van dit soort academies opgericht. Zo bestaat al een aantal jaren de ‘Rabo-academie’, een samenwerkingsverband met de Rabobank. Ook verzekeraar Univé is in onderhandeling over een eigen academie bij de hogeschool in Zwolle.

Reageer op dit artikel