nieuws

Groene kaart is niet vormvrij

Archief

Het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars laat weten dat de groene kaart niet ‘vormvrij’ is.

Dit in tegenstelling tot wat wordt beweerd door Lex Verëll en Cas Verhage in AM 24 van vorig jaar. In dit interview op pagina 48 geven beide directieleden van de Noordhollandsche van 1816 een toelichting op de ontwikkeling van een speciaal pasje waarop alle gegevens van de klant staan. Op de achterkant staat de groene kaart.
Het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars stelt in een brief aan de redactie van AM dat inhoud en vorm van de groene kaart vaststaan. Het formaat echter niet, maar de leesbaarheid van de tekst mag daarbij niet in het gedrang komen. “Een pasje dat door verzekeraars wordt uitgegeven kan niet worden beschouwd als groene kaart of als vervanging van de groene kaart”, aldus het Bureau.
Verëll geeft toe dat per abuis in het interview is beweerd dat de groene kaart vormvrij zou zijn. “Dat had moeten zijn: ‘ formaatvrij’.” De pas van de Noordhollandsche is echter ontwikkeld na overleg met het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars en voldoet qua inhoud en vorm aan alle (internationale) regels, aldus Verëll.

Reageer op dit artikel