nieuws

Groen licht voor overgang expertise NN naar CED

Archief

Nationale-Nederlanden draagt de expertiseactiviteiten met ingang van 1 januari over aan CED. Met de activiteiten maken 104 medewerkers van de expertisedienst van NN volgend jaar de overstap naar het expertisebureau.

CED en Nationale-Nederlanden hebben groen licht gekregen voor hun plannen van beide ondernemingsraden en ook stemden de vakbondsleden van NN in met het overeengekomen arbeidsvoorwaardenprotocol.
De overgang betreft alleen de expertiseactiviteiten van NN. Autoschade-expertise gaat naar CED Bergweg, brandexpertise wordt, afhankelijk van het soort expertise, onderdeel van CED Nomex of EMN Expertise, toedrachtonderzoek gaat naar CED Forensic, letselschaderegeling naar CED Personenschade en arbeidsdeskundigheid wordt ondergebracht in een nieuwe werkmaatschappij, CED Mensenwerk. Daarnaast zal een aantal NN-medewerkers een functie in CED Holding krijgen. Inspectie en de afdeling Speciale Zaken blijven echter bij Nationale-Nederlanden. Voor de samenwerking met het intermediair heeft de overgang naar CED geen gevolgen, zo verzekert NN.
Landelijke dekking
Nationale-Nederlanden gaat ervan uit dat de overgang ten goede komt aan de efficiency, de kwaliteit en de continuïteit van de werkzaamheden. Maar ook het gegeven dat CED een betere landelijke dekking kan bieden heeft een rol gespeeld. Andere voordelen voor Nationale-Nederlanden zijn een betere voorspelbaarheid van de expertisekosten, flexibilisering van personeelskosten en het achterwege blijven van nieuwe investeringen in informatietechnologie, aldus de verzekeraar.
en CED is de overgang van de expertiseactiviteiten naar CED officieel bekrachtigd. Van links naar rechts Johan Waaijer (CED), John Boers (NN), Peter den Ouden (NN), Adriaan Frijters (NN), Wim van der Helm (CED) en Leon Joanknecht (CED).

Reageer op dit artikel