nieuws

Groeiend De Keizer neemt pensioenspecialist JCM over

Archief

Assurantiemakelaar De Keizer heeft de Maarnse pensioenspecialist JCM overgenomen. Onder meer daarmee denkt De Keizer dit jaar de omzetgroei van 55% uit 2007 te kunnen overtreffen.

Het makelaarsbedrijf uit Capelle aan den IJssel was naar eigen zeggen voor 95% actief in schadeverzekeringen. “Door deze acquisitie hebben we nu ook voldoende deskundigheid, knowhow en mankracht in huis om onze bedrijfsrelaties in industrie en bovenkant mkb op pensioengebied die kwalitatief hoogwaardige service te bieden die ons voor ogen staat”, stellen diretieleden Frank van Akkerveeken en Harry Kampschöer.
JCM telt zestien medewerkers, onder wie zeven pensioenadviseurs, en is gespecialiseerd in (collectieve) pensioenvoorzieningen voor bedrijven, waarbij ook producten in eigen huis worden ontwikkeld. Het klantenbestand telt zo’n vierhonderd ondernemingen. De eigen pensioenactiviteiten van De Keizer worden samengevoegd met de nieuwe dochter, die met twintig medewerkers vanuit Maarn verder gaat als JCM De Keizer.
Coen Meischke, mede-eigenaar en algemeen directeur van JCM, heeft het bedrijf verlaten. De directie van JCM De Keizer wordt nu gevormd door Karel Stout, voormalig mede-eigenaar, en Harry Kampschoër.
Omzetgroei
De Keizer heeft vorig jaar een omzetgroei geboekt van 55%. Daarmee is de totale omzet naar schatting uitgekomen op _ 5,0 (3,2) mln. Doelstelling is om over twee jaar tot de tien grootste makelaarsbedrijven van ons land te behoren. Het aantal medewerkers is vorig jaar meer dan verdubbeld tot 55 (20). “We lopen momenteel voor op de uitgezette koers”, aldus Kampschöer.
De groei is te danken aan het binnenhalen van enkele grote klanten. “Sowieso groeien we sterk op alle terreinen, met name in de industrie en bij gemeenten. Het afgelopen jaar hebben we ook een sterke groei geboekt op het gebied van technische verzekeringen. waarvoor we begin 2007 in Piet Kerkhofs een specialist in huis hebben gehaald.” Dit jaar wil De Keizer zeker 35% meer omzet gaan boeken. Dankzij de overname van JCM en een onlangs gesloten raamovereenkomst voor de verzekering van sociale werkplaatsen acht Van Akkerveeken zelf een toename van 80% haalbaar.

Reageer op dit artikel