nieuws

Grijzeharen.nl

Archief

Koster Verzekeringen en pensioenadviesbureau Koster van Mil en Partners hebben de website grijzeharen.nl gelanceerd. De website wil vijftigplussers bijpraten over verzekeringszaken en scherpe aanbiedingen voorleggen. Voorbeelden zijn het AXA-product Goodlife voor expirerend lijfrentekapitaal, de rechtsbijstandpolis voor 55-plussers van DAS en een pakketverzekering.

AXA Optimizer
Voor het adviseren van klanten bij het maken van keuzes rond direct ingaande lijfrentes heeft AXA een hulpmiddel ontwikkeld, de Optimizer. Daarmee kan inzichtelijk worden gemaakt welke gevolgen uitstel van een lijfrente kan hebben, bijvoorbeeld met rendements- en rentescenario’s.
ABP
Pensioenfonds ABP indexeert de uitkeringen van pensioengerechtigden en pensioenaanspraken van actieve deelnemers en slapers per 1 januari met 2,82%. Daarmee wordt de loonstijging voor driekwart gevolgd. Verder doet het fonds een eenmalige uitkering van 2,47%. De pensioenpremie daalt licht met 0,2% tot 19,2%.
Beschikbare premie
In de komende vijf jaar zal minder dan een kwart van de gr0te werkgevers (5.000 of meer werknemers) nog een pensioenregeling op basis van salaris/diensttijd aanbieden. Zij schakelen over op beschikbare premieregelingen en leggen daarmee de risico’s van beleggen en een lang leven bij de werknemers. Dat concludeert Aegon na een onderzoek onder ruim honderd internationale pensioendeskundigen.
Zwitserleven
Op de website van Zwitserleven kunnen consumenten voortaan een adviseur zoeken. Dat kan eenvoudig door de getallen uit de postcode in te voeren.

Reageer op dit artikel