nieuws

Gratis software voor kredietbemiddelaars

Archief

Het bedrijf Intersoftware gaat het IPF-pakket voor consumptieve kredietadvisering gratis aan kredietbemiddelaars ter beschikking stellen.

Het softwarepakket is destijds ontwikkeld op initiatief van verscheidene financieringsmaatschappijen (IDM, Finata, Levob, Direktbank en Interadvies), alsmede de kredietverzekeraar Aon Warranty Group. Inmiddels zijn ook De Nederlandse Voorschotbank, Cardif en Defam financieringen/Defam Credit in de software opgenomen.
Het pakket biedt het intermediair de mogelijkheid financieringen van diverse maatschappijen aan hun klanten aan te bieden. Vervolgens is het mogelijk het contract te printen en te ondertekenen. Aan de mogelijkheid van elektronische acceptatie wordt gewerkt. Dat wordt nu nog handmatig gedaan.
Het pakket wordt op dit moment door tachtig kredietbemiddelaars gebruikt, doel is dit naar tweehonderd op te krikken. “In navolging van gratis Internet nu ook maar gratis software”, aldus directeur Arthur Menke.
Inkomsten wil Menke genereren door het gebruik van elektronisch berichtenverkeer. “Het is de maatschappij geld waard als een en ander elektronisch wordt aangeleverd”, meent Menke.
Begin volgend jaar wil Menke het pakket in beknoptere versie ook leveren aan het ‘gewone’ intermediair.

Reageer op dit artikel