nieuws

Gratis rookmelders bij Ohra

Archief

Met een speciale rookmelderactie wil Ohra de aandacht vestigen op brandgevaar in woningen. Verzekerden met een woonhuis- of inboedelverzekering van Ohra die nog niet beschikken over een rookmelder, kunnen deze gratis opvragen bij hun verzekeraar.

Iets minder dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft nog steeds geen rookmelder in huis gemonteerd. Dat is een doorn in het oog van de verzekeraar Ohra, die zou willen dat rookmelders door de overheid verplicht worden gesteld. Zolang dat nog niet het geval is, kunnen verzekerden met een woonhuis- of inboedelverzekering van Ohra die nog niet beschikken over een rookmelder, deze gratis opvragen bij hun verzekeraar.
Laconieke houding
Recent onderzoek zou aantonen dat de kans om een woningbrand te overleven bijna 100% is wanneer er rookmelders aanwezig zijn. Volgens Rolph van Pommeren, marketingmanager van Ohra Schade, wordt het daarom tijd dat de overheid overgaat tot verplichtstelling: “Het is echt een ‘must’. Buitenlanders bij wie in het thuisland rookmelders wel verplicht zijn, kijken maar vreemd aan tegen onze laconieke houding. De overheid kan dan ook met een nieuwe regelgeving een grote rol spelen om het consumentenbesef over een dood punt heen te helpen. Met de rookmelderactie willen wij een signaal afgeven hoe serieus wij brandgevaar in woningen nemen”.
Ohra keerde vorig jaar ruim _ 2 mln uit aan brandschades in woningen. “We steunen ook van harte de actie van de Stichting Nationale Brandpreventieweek om meer dan 40.000 handtekeningen te verzamelen om de verplichtstelling op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.”

Reageer op dit artikel