nieuws

Gratis energiebespaaradvies bij hypotheek van Fortis ASR

Archief

Bij elke nieuwe hypotheek van Fortis ASR kan voortaan een gratis ‘energiebespaaradvies’ worden aangevraagd. De verzekeraar annex geldverstrekker zegt consumenten te willen uitdagen om daadwerkelijk iets te doen aan de reductie van CO2-uitstoot.

Fortis ASR werkt hiervoor samen met gecertificeerde Energie Prestatie Adviseurs (EPA) van Vastgoedteam, een bouwfysisch adviesbureau met landelijke dekking. De EPA-adviseur stelt een rapport op met daarin maatregelen om energiebesparing te realiseren en een indicatie van de hoogte van de besparing.
De klant bepaalt zelf welke energiebesparende aanpassingen hij laat uitvoeren en door wie. De kosten daarvan kunnen worden meegefinancierd met de hypotheek. “De energiebesparing levert in de regel meer op dan dat consumenten kwijt zijn aan extra (netto) hypotheeklasten,” zegt Hilbert Sieders, innovatiemanager hypotheken bij Fortis ASR.

Reageer op dit artikel