nieuws

Grafmonumentenpolis OOM in etalage

Archief

OOM Verzekeringen heeft de premie voor zijn speciale grafmonumentenverzekering met liefst tweederde verlaagd.

Vanaf nu bedraagt de premie nog slechts 7,5% per f 10.000 verzekerde bedrag; de minimale premie is f 75. OOM introduceerde de verzekering begin jaren negentig tegen 22,5% premie per f 10.000.
De looptijd van de polis is nu standaard tien jaar; vijfjarige contracten worden niet meer gesloten. Eénjarige contracten zijn mogelijk, tegen een extra premie-opslag en een minimaal verzekerd bedrag van f 7.500.
OOM is van zins het volume van de portefeuille grafmonumentenverzekeringen te vergroten. Hoeveel polissen er tot nu toe gesloten zijn, wil de maatschappij niet zeggen. “Ondanks de algemene tendens van meer schade op begraafplaatsen, heeft OOM op zijn lopende portefeuille weinig schade geleden”, zo verklaart de verzekeraar de drastische premieverlaging.

Reageer op dit artikel