nieuws

Goudse tussenpersoon krijgt acht maanden cel

Archief

Een assurantie-adviseur uit Gouda is door de Haagse rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

De tussenpersoon, tot voor kort handelend onder de naam ‘De Goudse Zwaluw’, kreeg de zware straf opgelegd wegens het verduisteren van premiegelden voor autoverzekeringen en ‘geknoei’ met voorlopige dekkingen en groene kaarten. Zijn slachtoffers waren voornamelijk buitenlanders. Velen van hen reden hierdoor onverzekerd rond, zonder het zelf te weten. Ook de tussenpersoom zelf maakte gebruik van een onverzekerde auto.
Enkele jaren geleden heeft Goudse Verzekeringen van de tussenpersoon in kwestie geëist diens handelsnaam te wijzigen, wegens de mogelijke verwarring met de Goudse en haar zwaluwlogo. “Destijds verklaarde de tussenpersoon voor de naam gekozen te hebben omdat hij de zwaluw een ‘grappig vogeltje’ vond, aldus een woordvoerder. Bij de SER staat het assurantiekantoor sindsdien ingeschreven als ‘De Goudse Arend’.

Reageer op dit artikel