nieuws

Goudse tussenpersoon gaat in hoger beroep

Archief

De assurantie-adviseur uit Gouda die onlangs door de Haagse rechtbank tot acht maanden cel werd veroordeeld wegens verduisteren van premiegelden (zie AM nr. 7, pag. 2) heeft tegen dit vonnis hoger beroep aangetekend.

Volgens de tussenpersoon in kwestie is er nooit sprake geweest van verduistering. “Als gevolg van een verhuizing zijn er enkele foutjes en slordigheden gemaakt. Hierdoor zijn er wat spullen zoekgeraakt. Daarom heb ik me zeer verbaasd dat het tot een veroordeling is gekomen.” De relatief hoge strafmaat van acht maanden cel komt voort uit de risico’s die klanten van de betreffende tussenpersoon hebben gelopen, aangezien zij in onverzekerde auto’s rondreden. Volgens de tussenpersoon in kwestie waren de betreffende klanten (“Het waren er hooguit vijf”) op de hoogte van het feit dat ze onverzekerd rondreden en heeft justitie hen onder druk gezet om belastende verklaringen tegen hem af te leggen.
Ook zegt de veroordeelde tussenpersoon dat de bewering van de officier van Justitie dat hij groene kaarten heeft vervalst, onjuist is. “Die mensen hebben er geen verstand van. Ik ben gewoon gerechtigd om groene kaarten uit te schrijven namens verzekeringsmaatschappijen.”
Overigens stelt hij dat zijn veroordeling niets te maken heeft met het in de berichtgeving genoemde assurantiekanoor ‘De Goudse Arend’. “Daar ben ik nu feitelijk leider, maar deze zaak draait om feiten uit 1993 en 1994. Toen werkte ik nog onder m’n eigen naam.”

Reageer op dit artikel