nieuws

Goudse lanceert nieuwe beleggingskoopsom

Archief

De Goudse heeft een nieuwe beleggingskoopsom op de markt gebracht. Het rendement van de belegde premie is voornamelijk afhankelijk van de indexen Dow Jones en Euro Stoxx 50.

De nieuwe Rendementskoopsom is het eerste tastbare resultaat van de samenwerking met effectenbank Van der Hoop. Vorig jaar nam De Goudse een 10%-belang in deze bank, met het doel op productvlak te gaan samenwerken.
De Goudse heeft momenteel nog één andere beleggingskoopsom in zijn assortiment, een variant van het in 1995 geïntroduceerde Eigen Effect Plan. In 1997 heeft De Goudse nog eens de AEXcellent Koopsom aangeboden, waarbij het rendement afhankelijk was van de AEX-index (+50% bonus daarop). De omzet uit unit-linkedpolissen tegen koopsombetaling bedroeg vorig jaar f 5 mln.
Euro
De beleggingen zijn bij de Rendementskoopsom niet meer op Nederland gericht, maar op Europa en de Verenigde Staten. Het grootste deel van geld zal in de Euro Stoxx 50-index en de Dow Jones-index worden belegd. Daarnaast zal in aandelen en opties van individuele bedrijven worden belegd en in obligaties.
De Rendementskoopsom wordt door De Goudse betiteld als het eerste euro-beleggingsproduct. “De berekening van premies en kosten, en de afstemming op de beurs is volledig euro-gericht”, zo licht Leven-sectormanager Rob Verhagen toe. “Bij andere producten worden bedragen natuurlijk ook in euro’s vermeld, maar die zijn in aanleg toch gulden-gericht.”
Garantie
De looptijd van de beleggingsverzekering met lijfrenteclausule is tien of vijftien jaar. Van de premie – minimaal 1.750 euro, oftewel f 3.856 – wordt vooraf 10% aan kosten en risicopremie ingehouden, plus f 396,67 (looptijd vijftien jaar) en f 297,50 (tien). De provisie bedraagt 7% van de koopsomstorting.
Aan het einde van de looptijd is de investeringspremie gegarandeerd. Bij overlijden van de verzekerde voor de einddatum, volgt een nabestaandenlijfrente van 90% van de opgebouwde waarde.
Ingangsdatum van de Rendementskoopsom is 30 juni; inschrijving is mogelijk tot 25 juni. Voor het intermediair heeft De Goudse een brochure, een dm-brief, offertetekst op diskette, een aanvraagformulier en een tariefkaart klaarliggen.

Reageer op dit artikel