nieuws

Goudse: in grote steden lagere b/m-inschaling autoverzekerden

Archief

Goudse Verzekeringen zal per 1 januari 1995 een nieuwe inschaling hanteren voor autoverzekerden in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, en Utrecht. Ook worden premies verhoogd en meer preventie geëist.

Volgens de Goudse is het aantal autodiefstallen in de vier grote steden aanzienlijker hoger dan in de rest van ons land. De maatschappij wil daarom voor nieuwe verzekeringen een gewijzigde inschaling hanteren: nieuwe verzekerden krijgen twee treden minder dan voorheen op de bonus/malus-ladder.
De toenemende schadelast door autodiefstal en door stijgende letseluitkeringen dwingt de Goudse verder tot premieverhogingen: voor personenauto’s gaat de wa-premie met 10% omhoog en de cascopremie met 4,5% (tot 26 mille), 5,5% (26-40 mille) of 6% (vanaf 40 mille). De mini-cascopremie wordt verhoogd met maximaal 0,4% tot 2,5% (regio 1), 2,8% (regio 2), en 3,2% (regio 3) van de dagwaarde. Voor bedrijfswagens gaat de wa-premie met 15% omhoog, en de cascopremie met 7,5%.
Voor diefstalgevoelige auto’s met een cataloguswaarde van f 50.000 of meer en wa/casco verzekerd, wordt per 1 januari een goedgekeurd startonderbrekingssysteem verplicht gesteld. Is dit systeem niet ingebouwd, dan vindt na diefstal van de auto geen schadevergoeding plaats. Voor wagens met een nieuwwaarde van 40 tot 50 mille is het no start-systeem niet verplicht. In geval van diefstal wordt dan de dagwaarde vergoed.

Reageer op dit artikel