nieuws

Goudse biedt WGA-actietarief nu ook voor grotere bedrijven

Archief

De Goudse hanteert het actietarief voor de WGA-eigenrisicoverzekering nu ook voor bedrijven met een loonsom tot _ 2,5 mln. Aanvankelijk lag de grens bij _ 1 mln.

“Hierdoor kan het intermediair ook voor grotere bedrijven snel en gemakkelijk een oplossing te regelen”, aldus de maatschappij. De Goudse zegt als enige verzekeraar ook voor grotere bedrijven met een vaste premie te werken, met uitzondering van een aantal UWV-sectoren.
De premie is 0,36% voor bedrijven die per 1 juli a.s. een lopende verzuim- en/of WIA-verzekering bij De Goudse hebben. Voor nieuwe bedrijven geldt een premie van 0,38%.
De maatschappij biedt verder een premiegarantie gedurende drie jaar en “anders dan bij het UWV, wordt de werkgever niet ‘beboet’ met een hogere premie als er mensen arbeidsongeschikt raken en in de WGA terechtkomen”.

Reageer op dit artikel