nieuws

Goudse biedt korting op premie via site Polis-in-1

Archief

De Goudse biedt 10% tot 25% premiekorting op simpele verzekeringsproducten, mits gesloten via de website van Polis-in-1.

Op de website van de virtuele tussenpersoon Polis-in-1 (www.polisin1.nl) kunnen bezoekers online de premie berekenen. Ook krijgen ze online een offerte en ten slotte kan de verzekering online gesloten worden.
Polis-in-1 is een initiatief van Jaap Krijgsman (Krijgsman Partners Assurantiën, Apeldoorn) en Leo Zwijnenburg (Pensioenbureau Zwijnenburg, Woudrichem), beiden NVA-lid.
“Doordat de consument zelf zijn pakket samenstelt is het mogelijk om korting te geven”, zegt directeur Jaap Krijgsman. “We hebben met diverse verzekeraars gesprekken gevoerd. De Goudse was de enige die forse kortingen wilde bieden.” De producten met premiekorting zijn een woonhuis-, inboedel- , aansprakelijkheids- en een rechtsbijstandsverzekering. In de toekomst komt daar wellicht nog een ongevallenverzekering bij. “Dat zijn producten die zich lenen voor sluiten via Internet. Voor meer complexe producten blijft advies nodig.”
Geen elektronische polis
Krijgsman claimt met polis-in-1 de eerste online verzekeraar te zijn. “Ineas sluit uiteraard ook online, maar levert niet de fysieke polis thuis af. Dat doet de Goudse wel. De polis wordt keurig per post thuisgestuurd en de consument heeft dan nog acht dagen bedenktijd.”
Volgens Krijgsman, die tweehonderd gesprekken heeft laten voeren met consumenten, is er nog geen behoefte aan een elektronische polis, zoals Ineas die biedt. Ook constateert hij nog geen behoefte aan het via Internet beheren van de eigen portefeuille te beheren en mutaties door te geven.
Dit lijkt overigens in tegenspraak met een andere site van Krijgsman, namelijk www.arbeidsongeschiktheids.nl. Hier moet de consument juist alle mutaties via Internet doorgeven, anders krijgt hij de korting niet. “Maar de mogelijkheid om via Internet de eigen portefeuille in te zien, bieden we ook hier niet”, reageert Krijgsman.

Reageer op dit artikel