nieuws

‘Gouden toekomst voor klein kantoor dat dicht op de klant zit’

Archief

“De toekomst van het kleinere allround assurantiekantoor is lang niet zo zorgelijk als soms wordt aangenomen.” Dat stelde NBVA-secretaris Wilbert Schellens tijdens het forum over distributie op de dertiende nieuwjaarsmarkt van de BAE-Groep.

“Ik denk zelfs dat het kleinere kantoor dat ‘dicht op de klant zit’ een gouden toekomst tegemoet gaat”, zo reageerde Schellens op de geponeerde stelling dat de kleinere tussenpersoon niet meer mee zou tellen. Schellens kreeg bijval van directeur Jan van Boxtel van De Goudse. “De kracht van die kleinere kantoren zit ‘m erin, dat ze zich helemaal kunnen focussen op de eindklant en maatwerk kunnen leveren”, zei hij.
Het in Eindhoven aanwezige intermediair was het daar helemaal mee eens. “We moeten terug naar het directe contact met de consument”, vond tussenpersoon Mart Mallens uit Oisterwijk. “Het is belangrijk dat je zelf met de klant aan tafel zit. Dat is beter dan contact via internet.”
Independer
Een geheel andere aanpak wordt nagestreefd door Independer. “Wij zijn geen totaaladviseur en willen dat ook niet worden”, stelde commercieel directeur Martijn Grasso van Independer. “Sommige mensen willen met hun adviseur aan tafel een formulier invullen. Die klanten willen wij niet.”
De nieuwjaarsmarkt werd bezocht door circa driehonderd mensen; er waren stands van 31 bedrijven. Tijdens de bijeenkomst reikte Sivi-directeur Hein Aanstoot de ‘collegialiteitsprijzen’ uit. De Waayer Verzekeringen (Tiel) kreeg de prijs voor kantoren zonder medewerkers, terwijl Independer de prijs voor kantoren met medewerkers in de wacht sleepte. Welke Financiële Diensten ontving de ‘Oscar’ voor businesspartner van het jaar.
V.l.n.r. Martijn Grasso (Independer), Ben Steenwijk (Welke), André Bastiaans en Gert Jan van der Woerd (De Waayer Verzekeringen).

Reageer op dit artikel