nieuws

Goedkope ziektekostenpolis voor arme Amsterdammers

Archief

Amsterdam biedt volgend jaar meer inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid zich goedkoop te verzekeren tegen ziektekosten. Na een aanbestedingsronde onder vier grote zorgverzekeraars, is een contract gesloten met Agis.

Omdat de gemeente meebetaalt, hoeven de premies van deze collectieve verzekering in 2007 niet verhoogd te worden. De collectiviteit kent een basispolis zonder eigen risico.
Minima (74.000 huishoudens) betalen _ 83,20 per maand. Er zijn aanvullende pakketten van respectievelijk _ 16,20 en _ 25,65 per maand. De gemeente Amsterdam levert volgend jaar een bijdrage van _ 2 mln.
Nieuw is een kortingsregeling voor Amsterdammers die net boven het minimum leven: huishoudens met een inkomen tussen de 110 en 130% van het sociaal minimum. Hiervoor komen naar schatting 5.000 huishoudens in aanmerking. Zij krijgen een premiekorting van 10% op de (Agis-)basisverzekering en ook 10% korting op bijna alle aanvullende dekkingen.

Reageer op dit artikel