nieuws

Goed kwartaal Legal & General

Archief

Levensverzekeraar Legal & General heeft de productie in het eerste kwartaal met ruim 10% verhoogd ten opzichte van de eerste drie maanden van 2004. De premiebetalende posten presteerden het best met een groei van 14% tot € 5,0 (4,4) mln. Vooral de overlijdensrisicoverzekering Legal Lifestyle werd veel verkocht. De koopsomproductie steeg met 10% tot € 66,2 (60,1) mln, vooral door toedoen van gouden handdrukken en expirerende lijfrentekapitalen in het Particulier Pensioen Plan. Legal & General claimt bij gouden-handdrukpolissen in beleggingseenheden een marktaandeel van 30%.

De dochtermaatschappij van de Britse verzekeringsreus denkt de Nederlandse levenmarkt dit jaar met 15% te gaan overtreffen. “Enerzijds doordat meer tussenpersonen met ons gaan samenwerken en anderzijds doordat de bestaande relaties meer zaken met ons doen”, aldus directeur Arno Dolders.

Reageer op dit artikel