nieuws

GlasGarage wordt derde serieuze ruithersteller voor verzekeraars

Archief

Autoruithersteller GlasGarage heeft met zestien verzekeraars nadere afspraken gemaakt over de wijze van samenwerking. De franchiseketen telt inmiddels tachtig vestigingen en is volgens directeur Emil Voorhorst ongeveer even groot als Autotaalglas.

Er wordt al enige tijd met vrijwel alle autoverzekeraars samengewerkt. Daarbij liep GlasGarage herhaaldelijk tegen de machtspositie van marktleider Carglass aan, doordat deze volumekortingen gaf aan verzekeraars. Daardoor zou GlasGarage klanten mislopen. Dat resulteerde zelfs in een klacht bij mededingingsautoriteit NMa, die echter concludeerde dat Carglass netjes bezig is.
De afgelopen jaren heeft GlasGarage inspanningen gedaan om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Dat heeft geleid tot nadere afspraken met verzekeraars over de werkwijze, de tarieven en de aanlevering van facturen. Volgens Voorhorst is zijn bedrijf nu interessanter geworden voor verzekeraars, doordat in de afgelopen jaren groei is geboekt. “We hebben een jaaromzet van e 13 mln, maar de groei zit ‘m vooral in het aantal vestigingen. Bovendien zijn maatschappijen nu veel meer dan voorheen ontvankelijk voor samenwerking met meerdere partijen.”
De formule van GlasGarage heeft een voordeel ten opzichte van concurrenten als Carglass en Autotaalglas: “Wij werken met het shop-in-shop-concept: een glasherstelafdeling bij een universeel autobedrijf. Daardoor zijn wij beter vertegenwoordigd in de dunner bevolkte gebieden dan Carglass. Zo zijn we ook gevestigd in een aantal Profile Tyrecenters”. Voorhorst schat dat, na Carglass, zijn bedrijf en Autotaalglas ongeveer een even groot aandeel hebben op de markt voor autoruitreparaties.
De afspraken met verzekeraars hebben ook betrekking op de reclame-uitingen. Voorheen werd geadverteerd met gratis reparatie. Nu wordt verteld dat de klant zijn eigen risico moet controleren bij een GlasGarage. “Daarmee kunnen wij individuele afspraken maken met verzekeraars om klanten een afgesproken eigen risico aan ons te laten betalen.”
GlasGarage is inmiddels één van de grotere autoruitherstellers.

Reageer op dit artikel