nieuws

‘Gesplitste aanbesteding niet slim’

Archief

Bij het aanbesteden van verzekeringen zouden gemeenten de verzekeringsdienst niet in twee ‘percelen’ moeten knippen

Aparte offertes voor respectievelijk de bemiddeling en de risicopremie lijken misschien aantrekkelijk, maar schijn bedriegt, vindt Bert Toet, directeur van VNG Verzekeringen. In de jongste editie van het blad Intermedium, tijdschrift voor gemeenten die verzekeringen hebben gesloten bij het assurantiebedrijf van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), wijdt Toet een beschouwing aan ‘Europees aanbesteden’ van verzekeringen.  Toet: “Een makelaar die een relatief hoge vergoeding bedingt, maakt deze wellicht dubbel en dwars waar door een voordelig contract uit te onderhandelen. En omgekeerd: een ‘goedkope’ makelaar is mogelijk niet in staat gunstige condities te bedingen. Eigenlijk zou het de gemeenten lood om oud ijzer moeten zijn: het gaat uiteindelijk, de overige verzekeringscondities buiten beschouwing gelaten, om de laagste prijs voor de totale verzekeringsdienst.”

Reageer op dit artikel