nieuws

Gerling wordt onderdeel HDI

Archief

Het verzekeringsbedrijf van Gerling in ons land gaat volgend jaar op in HDI.

Aanleiding daarvoor is de overname van het Gerling-concern door Talanx, met een premie-inkomen van rond de _ 15 mld de derde Duitse verzekeraar. HDI is onderdeel van Talanx.
Dit jaar blijven beide namen nog apart actief op de Nederlandse markt. “Dat komt doordat er bij Talanx nog een squeeze-out-procedure loopt om de belangen van de kleine minderheidsaandeelhouders van Gerling ook over te nemen. Volgens de Duitse wet is er namelijk pas sprake van een overname als 100% van de aandelen is overgedragen”, legt HDI-directeur Bert Schouten uit.
Gerling is in ons land actief op de industriële markt en boekt een jaarpremie van ongeveer _ 70 mln. Of alle 35 Gerling-medewerkers vanuit Amsterdam meegaan naar HDI in Rotterdam, is nog niet bekend. ” Het is overigens te bedoeling dat ook Gerling België, goed voor _ 60 mln premie, onder HDI komt te vallen”, zegt Schouten.

Reageer op dit artikel